Kategórie
 
 
 
 
 

Slnečné fólie

Blog

Prehriatiu miestnosti v lete sa dá predísť aj inak ako klimatizáciou!

Leto je tu a s ním aj obdobie bohaté na dni, počas ktorých, najmä v posledných rokoch, padá jeden teplotný rekord za druhým. Samozrejme, slnko a teplo si najviac užijeme na dovolenke pri mori. Avšak počas letných dní sa väčšina z nás musí venovať aj pracovným povinnostiam a potrebujeme, aby náš biznis fungoval. A určite sa zhodneme na tom, že v kancelárii, či v predajných priestoroch tropické teploty nie sú také vítané ako na pláži.

 

Klimatizácia ochladzuje, ale...

Poviete si, že však všetky moderné kancelárske a obchodné priestory sú klimatizované. No vieme, že klimatizácie majú svoje úskalia a limity. Nie vždy sa jedná o najoptimálnejšie riešenie, či už z pohľadu financií alebo dopadu na zdravie, životné prostredie či architektonickú hodnotu budovy.  

 

...radšej nepustiť teplo dnu!

Lepším riešením ako ochladzovať priestory je teda zamedziť teplu, do najväčšej možnej miery, aby sa do priestorov vôbec dostalo. V tomto Vám pomôžu naše slnečné fólie, ktoré neprepustia teplo dovnútra budovy, ale odrazia ho naspäť von. Ich efekt teda pocítite nielen v prirodzene chladnejšom prostredí, ale aj na Vašich účtoch za energie, vďaka zníženej potrebe používania klimatizácie. Zároveň Vás slnečné fólie ochránia pred účinkami UV žiarenia, ktoré na ľudskú pokožku pôsobia nielen pri pobyte vonku, ale aj pri dopade slnečných lúčov cez sklo.

 

Výhody slnečných fólií:

Kladiete si otázku, či sú naše slnečné  fólie vhodné pre Vaše kancelárie, či prevádzku? Vďaka rozmanitosti prevedenia a  možnosti aplikácie v exteriéri alebo interiéri sú vhodné naozaj pre každého:

 

1. Zvýšia komfort v interiéri v letných mesiacoch, a zároveň polep pri vhodne zvolenom type fólie nebude prekážať ani v zimnom období.

2. Pri aplikácii na výklady obchodov fólia zachytí 97% - 99%  infračerveného aj UV žiarenia, čo zabezpečí ochranu vystavených tovarov pred neželanými účinkami slnečných lúčov.

3. Slnečné fólie je možné nalepiť na všetky typy okien, ideálne zvonka, pričom na základe Individuálnych potrieb je možné prispôsobiť priepustnosť svetla do priestorov. Vyhotovenie môže byť so zrkadlením, alebo aj plne priehľadné (iba s mierne tónovaným zafarbením - modrá alebo zelená).

 

Pár užitočných tipov a faktov o slnečných fóliách:

Na záver by sme sa s Vami ešte radi podelili o pár rád a faktov, ktoré vychádzajú z našich skúseností a môžu Vám byť nápomocné pri rozhodovaní a výbere:

1. Slnečné fólie so zrkadlovým efektom zároveň stmavia miestnosť, čo však nemusí vždy byť neželaný efekt. Napríklad pri aplikácii na okná v administratívnych budovách sa našim klientom tieto fólie osvedčili, keďže zadržia najvyššie percento  slnečného žiarenia a odrazia naviac tepla, a tak robia priestory príjemnými aj počas najhorúcejších letných dní. Taktiež ich odporúčame pre skladové priestory v záujme zvýšenia ochrany skladovaného tovaru, či v miestnostiach, ktoré majú tendenciu sa prehrievať, ako napríklad práčovne, či servisné priestory. Tmavé fólie s najvyšším zrkadlovým efektom sú, čo sa týka odrazu slnečnej energie, najúčinnejšie.

2. Ak premýšľate nad aplikáciou fólií na okná v domácnosti, odporúčame svetlejšie fólie, ktoré prepustia viac svetla, avšak stále odrazia slnečnú energiu na viac ako 60 %.  Prípadne môžete zvoliť drahšiu variantu - číre slnečné fólie, najmä v prípade, že za oknami máte kvety, ktorým chcete dopriať potrebné svetlo, aby sa im pekne darilo. Tmavé fólie znižujú aj prienik svetla, ktorého dostatok kvety potrebujú pre optimálny rast.

3. Pri aplikácii v domácnosti, taktiež odporúčame fólie so zrkadlením len z vonkajšej strany. Zrkadlenie zvnútra môže byť problematické večer, kedy fólie obmedzujú viditeľnosť smerom von a spôsobujú, že človek vidí len v odraze sám seba.

4. Číra slnečná fólia? Z nášho pohľadu je to v dnešnej dobe ten najlepší výber! Hoci tieto fólie nemajú zrkadlový efekt, zadržia až 61% tepla pri zanedbateľnom stmavení miestnosti a až 97 % ultrafialového a 99 % UV žiarenia. Kvety za oknami krásne rastú, tovar vo výklade nebledne alebo v prípade potravinových výrobkov udrží dlhšie svoju čerstvosť a Vy si užívate výrazne chladnejšie priestory. 

 

Referencia: 

S aplikáciou fólií pre klientov s rôznymi preferenciami máme už bohaté skúsenosti a veľmi sa tešíme z dobrých referencií, ako napríklad od marketingovej riaditeľky pekárne DOBROTA, s.r.o., pani Andrey Želiezkovej, ktorá po konzultácii, zvolila práve túto číru fóliu pre jej výnimočné vlastnosti:

 

„Po inštalácii protislnečných fólii sa okamžite zlepšili pracovné podmienky v našej predajni. Znížilo sa teplo v objekte, vďaka čomu klesla spotreba energie na klimatizácii, prestali sa rosiť chladiace vitríny a má to pozitívny vplyv aj na čerstvosť našich výrobkov.“

realizácia 06/2023

 

Je pravda, že prvotná investícia do slnečných fólií je jemne vyššia. U nás však dbáme  na materiály top kvality, ktorých životnosť je v prípade umiestnenia na vertikálnom povrchu až 10 – 12 rokov. Pri šikmom povrchu, ako sú napríklad strešné okná sa životnosť fólií znižuje na 5 – 7 rokov.

 

Znie to lákavo, no neviete, či si budete vedieť správne vybrať? Nemusíte poznať všetky typy fólií a ich vlastnosti, na to sme tu my! Jednotlivé alternatívy Vám radi vysvetlíme a na základe typu budovy, kancelárií, prevádzky a Vašich preferencií Vám pripravíme ponuku na mieru a profesionálne zrealizujeme aplikáciu. Poďte s našimi fóliami prežiť príjemné a pracovne produktívne leto a vytvorte pre Vašich zákazníkov prostredie, v ktorom bude pre nich radosť nakupovať!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia