Kategórie
 
 
 
 
 

Polep áut | Car Wrap

Počuli ste už o tom, že reklamný polep auta, je ako pohyblivý banner? 

 

 

V dnešnej dobe, keď konkurencia v obchodnom svete stúpa každým dňom, je dôležité mať efektívne marketingové stratégie na zvýšenie povšimnutia vašej značky. Jedným z účelných a ešte stále inovatívnych spôsobov, ako osloviť širokú verejnosť a získať pozornosť na cestách, je využitie reklamného polepu áutViete ním osloviť potenciáInych zákazníkov všade tam, kde sa nachádza Vaše auto.

 

Dôvody: 

 

Je niekoľko dôvodov, prečo firmy chcú alebo potrebujú reklamný polep na auto: 

1. pohyblivá reklamná plocha

Spoločnosti tak využívajú svoje auto ako pohyblivú reklamnú plochu, ktorá vám pomôže osloviť široké publikum. Vaše vozidlo môže cestovať po rôznych častiach mesta, regiónu či krajiny, čím vám umožní osloviť nových zákazníkov a rozšíriť vaše podnikanie. Veľmi vhodná je v takomto prípade kombinácia klasickej carwrap fólie s reflexnou fóliou, aby boli kontaktné údaje viditeľné aj v noci alebo v zimnou období oveľa dlhší čas. 

Reklamný polep auta, ktorým premeníte svoje vozidlo na pohyblivú reklamnú plochu, ponúka niekoľko výhod pre vašu firmu. Jednou z hlavných výhod je jeho schopnosť zvýšiť povedomie o vašej značke a produktoch. Keď vaše vozidlo s atraktívnym dizajnom a jasným posolstvom prechádza cez rušné ulice, pritiahne to pozornosť mnohých ľudí. Týmto spôsobom môžete efektívne osloviť potenciálnych zákazníkov a zvýšiť povedomie vašej značky. Veľmi dôležité je pritom voliť vizuálnu stránku polepu rozumne.

2. identifikácia vozidla, resp. spoločnosti

Iní volia reklamný polep áut, inak často nazývaný aj carwrap, iba ako identifikáciu svojho vozidla. Pri identifikácii vozidla stačí jednoduchý polep auta logom + nejakým dominantný prvkom, ktorý charakterizuje vašu spoločnosť.

Ja sa priznám, že my sme naše vozidlá nepolepili dodnes. Prečo? My sme presne ten typ spoločnosti, ktorý potvrdzuje pravidlo: "Obuvníkove deti chodia bosé." 

Ak by ste sa ma spýtali, aký typ polepu by som zvolila na naše autá, tak by to bol asi ten jednoduchý. Keďže sme reklamná spoločnosť a typov realizácií a služieb, ktoré ponúkame, je veľmi veľa, neviem určiť, ktorej realizácii alebo službe dať reklamný priestor aj na našom aute alebo dodávke.  Preto by som volila označenie áut logom + web stránkou + telefónnym číslom. 

Je to aj z toho dôvodu, že ak nás niekto vidí na inštaláciách a chce sa o nás dozvedieť viac, jednoducho si odpíše kontaktné údaje z vozidla. A ešte by som asi rada uviedla so pozornosti vynález, ktorý sa v našej krajine používa veľmi sporadicky, čo je veľká škoda, používajme kontaktné údaje na autá formou QR kódu :-). 

 

Pravidlá: 

 

Pri samotnom navrhovaní účinného polepu áut, Vám odporúčam držať sa niekoľkých pravidiel: 

  • Texty by mali byť čitateľným a dostatočne veľkým písmom – ideálne je preto voliť čo najjednoduchší typ fontu.
  • Nechajte texty a logá vyniknúť – neschovávajte ich do zbytočnej grafiky.
  • Pokiaľ vaše vozidlo parkuje v obytnej zóne medzi poschodovými panelákmi, nezabúdajte na polep strechy.
  • Reklamným polepom môžete propagovať značku alebo pokojne aj produkt
    • Napríklad ako spoločnosť DOBROTA, ktorá na svojich dodávkach propaguje reklamným polepom najmä svoje produkty:
    • Alebo spoločosť TRIV, ktorá na svojich dodávkach propaguje reklamným polepom službu.

 

Výhody: 

 

  1. Slúži ako ochrana laku - najmä v prípade celo polepu – tu je však veľmi dôležité obrátiť sa na spoločnosti, ktoré pracujú iba s kvalitnými materiálmi. V dnešnej dobe už existujú materiály, ktoré nepoškodia lak ani po rokoch polepu.
  2. Zaplatím iba raz, no využívam roky - polep auta je tiež pomerne cenovo efektívna forma reklamy v porovnaní s inými tradičnými formami marketingu. Raz nainštalovaný polep môže slúžiť ako nepretržitá reklamná plocha po dlhšiu dobu, čím vám pomôže dosiahnuť maximálny dosah za minimálne náklady. Naviac, pokiaľ vozidlo jazdí aj v noci, je veľmi vhodné na niektoré časti použiť reflexnú fóliu, ktorú vieme, rovnako ako inú fóliu, potlačiť rôznou grafikou. Reflexnú fóliu je vhodné použiť najmä na kontaktné údaje alebo logo alebo www stránku.
  3. Ak už zaplatiť, tak za kvalitu - Je dôležité poznamenať, že polepy áut a dodávok ponúka veľa reklamných agentúr, no len niketoré pracujú s kvalitnými materiálmi. My pracujeme výhradne s najkvalitnejšími materiálmi, ktoré zaručia dlhú trvácnosť polepu. Dôraz kladieme na detaily a precíznosť pri aplikácii, aby bol výsledný efekt profesionálny a atraktívny.
  4. Aplikovateľné na akýkoľvek typ vozidla - polep auta nie je obmedzený len na osobné autá, ale je možné ho aplikovať aj na dodávky, caravany, prívesy a iné typy vozidiel. Vďaka tomu môžete využiť všetky vaše firemné vozidlá ako mobilné reklamné plochy, čím ešte viac zvýšite viditeľnosť vašej značky.

 

"Celkovo možno povedať, že reklamný polep áut je efektívny spôsob, ako zvýšiť povedomie o vašej značke, osloviť nových zákazníkov a získať pozornosť na cestách."

 

Ak hľadáte inovatívny spôsob, ako propagovať svoje podnikanie, určite by ste mali zvážiť využitie tejto mobilnej formy reklamy.

 

Fakty: 

Keď sa už pre reklamný polep auta rozhodnete, je veľmi dôležité zodpovedať si niekoľko dôležitých otázok:

  • Ako dlho chcete, aby polep vydržal - 1 rok, 2-5 rokov alebo 5 a viac rokov - podľa dĺžky použitia je potrebné zvážiť typ fólie. Vhodných fólií je totiž na trhu neúrekom.
  • Či chcete celopolep auta alebo iba čiastočný polep - v prípade celopolepu odporúčam hľadať spoločnosť, ktorá s tým má naozja aj reálne skúsenosti.  
  • Či chcete polepiť auto iba jednoduchým textom alebo aj tlačenou grafikou.

V prípade, že chcete reklamný polep mať na aute iba príležitostne, v tom prípade je vhodné použiť magnetickú fóliu.

 

V PRÍPADE ZÁUJMU NÁS NEVÁHAJTE KONTAKTOVAŤ. 

 

Počas nášho pôsobenia, sme už polepili autá a dodávky veľkým aj malým klientom. Viac môžete vidieť v našej galérii realizácií alebo na fotografiách v našej galérii.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia