Kategórie
 
 
 
 
 

Kvalitné materiály v reklame

Prečo používať v reklame kvalitné materiály a ako sa nedať oklamať nízkou cenou?

 

Z pohľadu výrobcu reklamy som si začala klásť otázku, čo ma ako zákazníka zaujímalo kedysi prioritne? Ako som dospela do štádia, že kvalita je pre mňa prioritou číslo jeden? Sama som sa zvykla orientovať na nízku cenu a dôležité parametre som nebrala do úvahy, ani len referencie. Ale naozaj sme však všetci tak bohatí, aby sme si mohli dovoliť kupovať lacné veci? A dá sa toto všetko vôbec aj v reklame? Samozrejme, že áno. Isteže existujú situácie, kedy sa použitie lacných materiálov a aplikácii vyslovene žiada. Nerazme však túto cestu všade a neustále.

 

Zistila som, že ma viac zaujíma, ako dlho mi produkt vydrží a aké benefity získam z výberu drahšej, no v konečnom dôsledku kvalitnejšej, služby. Čo získam navyše touto realizáciou? V rozpore s mojím vnímaním existuje momentálny trend osloviť mnoho dodávateľov a vybrať si službu a realizáciu na základe najnižšej ceny. Z jedného uhla pohľadu sa táto cesta javí ako tá najsprávnejšia, ale čo ostatné možnosti a ich významná miera na konečnú cenu realizácie?

Pozrime sa spolu na výhody používania drahších materiálov v oblasti reklamy a ponúk s pridanou hodnotou. Najčastejšie používanými aplikáciami sú polepy fóliami. I tie môžu byť lacné, smradľavé, toxické priamo na mieste u vás i pri ich samotnej výrobe kdesi cez pol sveta. Pri ich odstraňovaní rátajte s pravdepodobnosťou hraničiaciou takmer s istotou, že sa budete zaoberať aj pracným zoškrabávaním a následnou opravou stien. Nechcem sa však venovať materiálom, ktoré si u nás obľubu nenašli.

 

Pre nás sú dlhodobým riešením kvalitné fólie, ktoré sa neodliepajú. To z pohľadu dodávateľa znamená žiadne reklamácie z dôvodu použitia nekvalitných materiálov a tým ušetrený čas. Hovorím o fóliách, ktoré pri správnej aplikácii vydržia 5 až 7 rokov. To znamená, že sa polepom nebudem musieť zaoberať minimálne taký dlhý čas, čo je ďalší môj ušetrený čas. Kvalitné a drahšie fólie sa vyrábajú so špeciálnymi lepidlami, pri ktorých je aplikácia jednoduchšia. Tým vieme zabezpečiť inštaláciu za kratší čas a vy ušetríte peniaze aj za realizáciu. Pri odstraňovaní kvalitnej fólie pre polep na stene v interiéri sa stena nepoškodí. To minimalizuje dodatočné náklady napríklad za opravu poškodených stien.

 

Pridanou hodnotou, ktorú získa zákazník je spokojnosť, pretože má ušetrený čas a peniaze vďaka kvalitne prevedenej realizácii. Zákazník so mnou nerieši žiadne reklamácie, vďaka čomu sa vie venovať dôležitejším veciam a nemusí sa vracať k tým starým, preňho uzavretým. Navzájom ušetrený čas vieme každý venovať okrem práci a tvorbe nových projektov, či vzdelávaniu, aj svojim blízkym. Vďaka kvalitným materiálom prinášame do oblasti reklamy aj inovácie. Vďaka nim vedia byť realizácie iné, nové, krajšie, neprehliadnuteľné a aj o to predsa v reklame ide. Buďte s nami vždy o kúsok vpred. Buďme spolu najmä viditeľní a videní. Ale nie na úkor kvality!

 

VÝHODY: 

1. trvácna realizácia = ušetrený čas za opätovné riešenie 

2. kratšia inštalácia = ušetrené peniaze

3. jednoduché odstraňovanie bez poškodenia podkladu = žiadne dodatočné náklady po odstránení

4. žiadne reklamácie = ušetrený čas za ich riešenie 

 

Aby ste pochopili, ako konkrétne súvisí kvalita materiálov v reklame, ako príklad uvediem skúsenosť zo svojho života u nás vo firme. Aj na ňom si ukážeme, že nízka cena nemusí byť výhrou. Predpokladám, že takmer každý z nás má vlastnú skúsenosť s kúpou lacného tovaru a jeho trvácnosťou. Kúpila som lacnú mikrovlnku, s myšlienkami na to, že na firmu to stačí, čo už len sa pokazí na takej mikrovlnke? A ak by náhodou, dám ju opraviť za pár eur. Čuduj sa svete, mikrovlnka sa po trinástich mesiacoch pokazila. Išlo o mikrovlnnú rúru kúpenú na firmu, a teda jej záručná doba bola len dvanásť mesiacov. A čo teraz? Začala som riešiť, či je možné tovar opraviť. Znamenalo to návštevu predajcu, ktorý ma upozornil na to, že nejde o záručnú opravu a tak sa ich to netýka. Nasledovalo vyhľadanie servisu a niekoľko telefonátov, dve hodiny nad počítačom a minimálne tri hovory. Našla som servis, odviezla mikrovlnku, investovala ďalší čas a naftu. V servise ju prezreli a poslali odpoveď, oprava Vás bude stáť 50 €. Pôvodná cena bola 76,90 € s DPH. A teraz prichádza tá správna a zásadná otázka. Čo teraz s tým? Akú hodnotu má v tomto všetkom môj čas, moja energia, náklady na opravu a dopravné náklady navyše? Pre mňa privysokú a absolútne nezaplatenú.

Človek sa ale učí aj na vlastných chybách a vďaka nim sme si dokázali nastaviť aj v rámci firmy pravidlá, ktoré nik z nás neobchádza na úkor kvality. Tak, ako to bolo v prípade mikrovlnnej rúry. Mohla som si kúpiť rovno drahšiu s informáciami, ktoré viem oceniť až teraz (pozitívne je, že odvtedy už neustále ????): “Kúpou tohto produktu získavate automaticky predĺženú záruku na 3 roky (platí i pre nákup na IČO) s možnosťou predĺženia záruky na 5 rokov za 20 €. Predĺžené záruka kryje tie isté poruchy ako bežná zákonná záruka. V prípade,  že tovar bude mať neopraviteľnú poruchu, vrátime Vám zostatkovú časť ceny produktu, ktorú môžete využiť na kúpu nového tovaru. Počas trvania záručnej doby vybavíme všetko za Vás!”

Okrem iného hovorí posledná informácia aj o tom, že ak sa tovar pokazí, stačí zavolať a informovať, čo sa stalo. Po konzultácii zabezpečí dodávateľ vyzdvihnutie tovaru, ak je určený na opravu. Po prezretí tovaru servisom dostávam telefonicky alebo e-mailom informácie o stave mojej reklamácie, či ide o záručnú opravu alebo výmenu kus za kus. V žiadnom z týchto krokov by som zbytočne nemíňala svoju energiu, čas ani náklady na dopravu. Ak by som sa rovno na začiatku neriadila iba nízkou cenou, mohla som v konečnom dôsledku ušetriť. Najmä svoj drahocenný čas a ten venovať radšej klientom a práci, ktorá ma napĺňa, baví, aj živí.

Vážme si preto svoj čas!

 

V PRÍPADE ZÁUJMU NÁS NEVÁHAJTE KONTAKTOVAŤ. 

 

Príklady v galérii: obr.1 - polep víkladu apríl 2017 vs obr. 2 - stav polepu v apríli 2023, obr.3 - rovnaký polep výkladu v apríli 2017 vs. obr.4 - stav polepu v apríli 2023 (predajňa Billa Michalovce)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia